נתבקשתי לתת ייעוץ פנג שוואי למשרדים בהקמה של חברת תעשייה קטנה.
מלאכת התכנון הופקדה ע"י מעצב פנים המתמחה בתכנון משרדים, ואני הייתי אחראית על ייעוץ תכנוני על פי תורת הפנג שוואי.
לבעל המשרד ניסיון קודם ומוצלח בעבודה מולי, מכיוון שבזמן תכנון ביתו הפרטי, הייתי יועצת פנג שוואי שלו ושל אשתו. כמעט 10 שנים שגרים באותו בית, ואנחנו בקשר.
לכול תוספת רהיט, תמונה, והחלפת מיטה של אחד הילדים, שאלו לדעתי והמלצתי.
טבעי היה שגם תכנון משרדי החברה שלו יעשה על פי עקרונות תורת הפנג שוואי.
לעבודה יצאתי: ביקרתי בחלל הריק של המשרדים, לפני שתכניות המעצב קבעו את חלוקתו לחללים השונים. ערכתי מדידות עם מצפן, תשאלתי את מנכ"ל המשרד ואת הצוות הראשי שאלות רבות לגבי אופי וסגנון עבודתם, התרשמתי מאופיים, בחנתי את הסביבה הפיזית איפה שבנין המשרדים ממוקם, ועם כול המידע הזה התיישבתי לעריכת דו"ח ההמלצות.
בעל המשרד העביר את הדו"ח למעצב פנים.
הוא כלל המלצות כגון: איכן כדאי שימוקם משרדם של כל אחד מהעובדים הבכירים, באיזה חומרים וצבעים יעצבו אותם, ולאיזה כיוון ישבו, כך שיפיקו את המיטב מהאנרגיות שבמקום, ועבודתם תושפע לטובה.
כמו כן כלל הדו"ח המלצות לגבי המיקום העדיף עבור חדר ישיבות, עמדת קבלה, מטבחון, שולחן האוכל במטבח.ופינת ההמתנה של האורחים.
מניסיוני האישי שלי ושל קולגות נוספות, זהו מצב לא אהוב במיוחד על אדריכל/ מעצב פנים.
בכול פרויקט מסוג זה, למעצב יש מספיק התמודדות עם דרישות הלקוח, תקציב, עמידה בלוח זמנים, וניהול צוות שמוכתב על ידי הבניין. בהחלט הוא לא מעוניין באילוץ נוסף של יועצת פנג שוואי עם הנחיות לא פשוטות, ועם בעל משרד שמצפה לקחת אותן בחשבון.
אלא שלשמחתי נתקלתי בפרויקט זה במעצב פנים בהחלט לא סטנדרטי.
כזה שהתעניין, שאל, ניסה להבין את הבקשות שלי, וגם השתמש ביצירתיות רבה על מנת להציע פתרון שיכלול עיצוב פנים נכון בלי לפגוע בפתרונות אנרגטיים שנמסרו לו על ידי.
מיותר לציין שכאשר קיימת פתיחות ראש, שיתוף פעולה הדוק ,והפריה הדדית, התוצאה שמתקבלת היא מוצלחת בהרבה מפתרון שהוא תולדה של חוסר הקשבה, משחקי אגו, ומלחמה בין שני בעלי מקצוע על תמיכתו של הלקוח.
שמחה על שעברתי חוויה מקצועית כזו מהנה, שבסופה הלקוח שלי יזכה למשרדים יפים, הרמוניים, ופונקציונלים, בדיוק כפי שחלם אותם.
Comments